Dimineti fara stres, chiar daca incepe scoala

Dupa trei luni de vacanta este timpul sa ne pregatim psihic pentru ceea ce aduce scoala. Ceea ce inseamna ca nu trebuie sa facem fata numai programului nostru fix, ci si programului copiilor. Si, dupa cum se stie, copiii nu sunt cei mai buni la respectarea unui program.

Diminetile par sa fie cele mai aglomerate, cele in care, in timp foarte scurt, trebuie sa rezolvam nenumarare lucruri. Atat pentru noi, cat si pentru ei. Si, ca sa iesim cu bine din asta, incepand ziua cu o nota pozitiva si fara tipete, solutia este sa ne organizam. Uite cum


Trezeste-te inaintea copiilor

Desigur, depinde de ce varsta au si de cat de independenti sunt, insa de obicei dupa ce s-au trezit nu mai apuci sa faci mare lucru. Asa ca, pentru a-ti rezolva propriile pregatiri, trezeste-te inaintea lor. Cu cat stii ca ai nevoie ca sa fii gata. Eu am nevoie de minim 30 de minute, insa altii sunt mai eficienti.

Pregateste lucrurile de seara

Mai ales daca esti o persoana careia ii place sa mai leneveasca macar cateva minute in pat dimineata, atunci totul trebuie sa fie gata inca de seara – ce haine veti imbraca, ce veti manca in timpul zilei, ce trebuie sa aveti in genti, in functie de programul fiecaruia.

Nu tipa

Chiar daca lucrurile nu se intampla cum si cat de repede ai vrea, nu vei obtine nimic cu tipatul. Mult mai bine este sa transmiti, pe rand, copiilor, ce mai au de facut. Si, nu uita, scopul tau este ca ei sa ajunga sa se descurce singuri cu tot programul de dimineata. Asa ca nu prelua tu totul, lasa-l si pe el sa se dezmeticeasca un pic si sa ia singuri solutii. Asta ii va da o senzatie placuta de independenta.

Fara televizor

Serios, daca vrei sa faci ceva la timp, atunci interzice televizorul sau calculatorul dimineata. Copiii se pot pierde cu orele in astfel de modalitati de petrecere a timpului. Nu va fi niciodata satisfacut de cat a stat si vei ajunge sa nu mai faca nimic altceva.

Este important sa fii gata la timp

Daca vezi ca nu esti gata la timp atunci schimba ceva. Poti trezi pe toata lumea mai devreme. Ba chiar, in ultima instanta, poti pleca de acasa chiar daca nu sunt toate pregatirile facute. A doua zi poti avea surpriza sa iti vezi copilul ca intelege de ce trebuie sa faca una sau alta la timp. Si sa nu trebuiasca sa mai insisti tu ca sa se miste.

Adauga comentarii!