Cum sa mai rupi monotonia statului acasa

Este un privilegiu sa iti permiti sa stai acasa atunci cand ai copiii mici – stresul este cu mult redus atat pentru tine cat si pentru copii. Nu trebuie sa iti faci griji cu cine iti lasi copilul, nu trebuie sa iti faci griji ca nu te descurci la fel de bine la serviciu ca atunci cand nu aveai nicio responsabilitate, nu te intristezi ca pierzi momente importante din viata copilului, nu pleci cu greutatea unui bolovan pe inima pentru ca iti lasi copilul plangand fiindca te vede iesind pe usa fara el.

Ai multe avantaje sa stai alaturi de copii atunci cand sunt mici. Pe de alta parte, exista si dezavantaje. Esti in general destul de izolata si ai de facut lucruri foarte repetitive. Adesea simti ca te plictisesti si ca ai nevoie sa mai faci altceva pentru a rupe monotonia. Venim cu cateva idei in acest sens, idei care sunt aplicabile si nu disturba repetitivitatea de care are nevoie copilul.


Exercitii fizice

Exercitiile fizice iti pun sangele in miscare si iti elibereaza mintea. Sunt o modalitate simpla si eficienta de a induce o stare de bine. Poti face zilnic 20 de minute de exercitii acasa. Dar adauga saptamanal si iesiri mai lungi – pot sa fie plimbari, mers cu bicicleta, mers la inot. Orice iti place, este la fel de eficient.

Mici imbunatatiri acasa

Stai mult timp in casa si este normal ca acest lucru sa devina apasator. Incearca sa faci mediul respectiv cat mai confortabil cu putinta. Poti rearanja mobila, poti cumpara textile care sa schimbe atmosfera, poti structura mai bine spatiul ca sa se potriveasca cu modul in care traiti. Daca ai o inclinare spre asa ceva, incearca sa le faci tu pe o parte dintre ele. Satisfactia este mult mai mare decat daca le-ai cumpara.

Timp in natura

Foloseste faptul ca ai ziua libera ca sa petreci cat mai mult timp in natura. Cum nu mai esti legata de un birou si copiii se bucura enorm cand sunt afara, mergi in parcuri, viziteaza rudele care au casa la tara, alege vacante care nu sunt in mijlocul oraselor. Este posibil sa nu te mai intalnesti prea curand cu aceasta oportunitate.

Citeste

Cand doarme copilul la pranz sau cand esti cu el in parc, poti folosi momentul de ragaz pentru a citi. Asta te va scoate din universul atat de familiar in care esti si iti va da noi subiecte la care sa te gandesti.

Prietenii

Ai nevoie de adulti cu care sa discuti, asa ca pastreaza, pe cat posibil, legatura cu vechii prieteni. Incearca si sa iti faci noi prietenii, cu persoane care au copii de varste similare cu ai tai, intrucat cu acestia este mult mai probabil sa te vezi mai des.

Tu la ce altceva mai apelezi pentru a rupe monotonia?

Adauga comentarii!