Cum sa linistesti un bebelus care plange in masina

De obicei, atunci cand conduci o masina ai nevoie de liniste, ca sa fii atenta la ceea ce faci. Iar asta este mai putin posibil daca bebelusul care calatoreste cu tine este nefericit si plange. Iar unii bebelusi sunt asa: plang din momentul in care s-au urcat in masina pana cand coboara.

De ce plang atat de tare?

Putem numai sa banuim: nu vor sa fie singuri in spate, vor sa fie in brate la mama lor, ii deranjea acest tip de miscare, nu le place sa fie legati in scaunul de masina, le este prea cald sau prea rece etc. Probabil ca nu vom afla niciodata de ce unii sunt foarte multumiti sa calatoreasca si adorm imediat, in timp ce alti bebelusi sunt atat de nefericiti.


Exista doua solutii evidente:

–          redu calatoriile cu masina in perioada in care copilul este inca mic si nu poate comunica.

–          lasa pe altcineva sa conduca, in timp ce tu stai in spate cu copilul.

–          opreste pentru cateva minute, daca este posibil, si ia bebelusul in brate.

Dar daca niciuna dintre acestea nu este posibila in cazul tau, atunci incearca una din urmatoarele:

–          vorbeste, cu voce tare, neintrerupt. Este posibil ca, auzndu-ti vocea sa se simta mai putin singuri. Poti si sa canti sau sa povestesti ceva, nu conteaza prea tare despre ce este vorba.

–          Pune muzica. Daca vocea ta nu ajuta, atunci poate ca vocile altor copii sunt mai interesante. Gaseste cateva cantece interpretate de copii si vezi daca functioneaza.

–          Lasa un pic un geam deschis. Pe copiii ii fascineaza huruitul continuu. Si poti obtine asta lasand un pic un geam deschis.

–          Nu uita de suzeta, paturica sau jucarii preferate. Uneori si un ecran pus pe scaunul din fata poate fi de ajutor.

Daca niciuna dintre acestea nu functioneaza, atunci te-ai putea impaca cu ideea ca nu sunt prea multe lucruri de facut si ca este o etapa care va trece. Principalul lucru, insa, este sa fiti cu totii in siguranta. Asa ca nu lua bebelusul din scaunul de masina cat timp sunteti in mers. Si, daca ai de condus, atunci concetreaza-te la drum, oricat de dificil ti-ar fi atunci cand iti auzi bebelusul plangand.

Adauga comentarii!