Cum sa ai cel mai bun an cu numai cateva schimbari mici

Daca privesti viata ca pe o suma de obiceiuri din care iti este formata o zi, atunci nu ti se mai pare atat de complicat sa ajungi la schimbari majore- doar trebuie sa faci schimbari mici ale obiceiurilor tale in fiecare zi. Totul este sa nu amani la infinit pe fel de fel de motive si sa incepi de astazi.

Cum poti ajunge mai usor la obiceiuri bune:


Gaseste oameni care le au deja

Este mult mai simplu sa faci un lucru daca ai companie. Sa presupunem ca ai vrea sa alergi in fiecare seara. Daca ai avea o prietena cu care sa faci asta, atunci s-ar intampla mult mai des.

Pune totul la indemana

Sa spunem ca ai un scop: sa mananci mai sanatos. Atunci bucataria ar trebui sa fie un loc placut si bine aprovizionat. Cu fructe, legume si mancare gatita.

Ai grija la odihna

Cand esti obosit nu reusesti sa faci bine nimic din ceea ce ti-ai propus. Parintii stiu mult prea bine asta. Dar daca copiii au mai crescut, atunci profita de linistea din casa pentru a te odihni.

Gaseste timp

Exista la fiecare obiceiuri mari consumatoare de timp. In perioada pe care o traversam, privitul in telefon este unul dintre acestea. Acorda-i atentie obiceiului, monitorizeaza cat timp iti ocupa. Si redu la jumatate.

Schimba modul de relaxare

Gaseste o relaxare mai activa decat privitul la seriale si intalnitul la o cafea cu o prietena. De exemplu, iesiti la o plimabare in natura sau mergi la o piscina.

Nu renunta imediat

Poate ca astazi nu ti-a iesit si n-ai renuntat la toate obiceiurile pe care le-ai identificat ca fiind rele pentru tine. Dar maine ai o noua sansa. Nu ai de ce sa nu prifiti de ea. Incepe prin a dormi bine in seara asta.

Photo by Alexey Lin on Unsplash

Adauga comentarii!