Cum poti tine casa in ordine cand nu ai timp

Cand ai copii in casa a incerca sa tii lucrurile in ordine pare sa fie la fel de complicat ca si cum ai incerca sa stavilesti marea. Cat timp ai strans intr-o camera si nu ai mai avut timp sa-i supraveghezi, ei deja au dat peste cap alta camera.

Evident nimeni nu ar vrea sa isi petreaca viata facand curat. Dar ai vrea si sa ai pe unde sa pasesti.


Scapa de ce nu folosesti

Secretul este unul singur – cu cat ai mai putine lucruri, cu atat iti este mai usor sa mentii o oarecare ordine. Asa ca mergi prin fiecare camera cu o cutie mare la indemana si pune acolo tot ceea ce nu ai mai atins de un an de zile. Mai tarziu vei decide ce vei face cu ele – fie ca le vinzi, donezi sau le arunci pur si simplu.

Daca exista lucruri utile care stau aruncate cand intr-o parte cand in alta, atunci stabileste cu aceasta ocazie care este locul lor. Nu uita sa ii instiintezi si pe ceilalti care locuiesc in casa.

Curara cate o camera pe zi

Degeaba sunt lucrurile puse in ordine daca nu este si curat. A venit vara si este momentul sa iei fiecare lucru la mana. Dar nu vei reusi sa faci asta dintr-o data. Daca reusesti sa faci o camera curata intr-o sesiune de curatenie este perfect. Ai suficient timp la dispozitie, daca incepi devreme, sa termini toata casa pana incepe iar scoala.

Apeleaza la ajutor

Daca simti ca te depaseste tot ceea ce ai de facut, tine cont ca este mai usor de mentinut curatenia decat de facut. Asa ca poti chema o firma specializata care sa faca totul luna. Dupa care trebuie doar sa ai grija de mici retusuri din cand in cand.

Pune mereu la loc ceea ce folosesti

Daca nu faci asta casa va parea in permanenta extrem de aglomerata. Incepe cu tine si apoi impune aceasta regula si tuturor celorlalti din casa.
Daca iesi dintr-o camera ia cu tine ceva ce nu ar trebui sa fie acolo. Asta presupune un efort minim, insa efectul se vede.

Nu amana pe mai tarziu

Mereu avem tendinta de a considera ca avem alte lucruri mai bune de facut decat curatenia, insa nicio masa nu ar trebui sa se termine inainte de a strange de pe masa. Si nici nu ar trebui sa lasam rufele sa se stranga intr-o gramada uriasa.

Photo by Nirzar Pangarkar on Unsplash

Adauga comentarii!