Ce sa faci daca uneori te oboseste prea tare faptul de a fi mama

A fi mama iti consuma cea mai mare cantitate de energie, asa ca nu este de mirare ca uneori te simti extenuata, plina de vinovatie si regretand momentele cand te puteai gandi si la tine. Daca ai ajuns in aceasta stare, asa cum se intampla aproape fiecarei mame, desi nu prea se vorbeste despre asta, atunci ia in calcul urmatoarele 3 lucruri pe care le-ai putea face pentru a mai echilibra balanta:

Fa mai mult din ce iti place si mai putin din ce nu-ti place

Oamenii sunt diferiti si unora le sunt indiferente lucrurile care ii lasa secatuiti de puteri pe altii. Prin urmare, fa o lista cu toate lucrurile pe care le faci si stabileste cat de mult iti place sau iti displace fiecare. Fa mai mult din lucrurile care iti plac si mai putin din cele care nu iti plac. Sa zicem ca iti place sa te plimbi cu bebelusul in parc, dar nu iti place sa faci piata. Gaseste atunci o solutie pentru cumparaturi si aloca mai mult timp plimbarii in parc.


Lucrurile sunt in permanenta schimbare

Cand ai copii totul se schimba destul de rapid, chiar daca tu nu ai acum aceasta senzatie. Si nu numai viata ta se schimba, ci si gusturile si placerile pe care le ai. Asa ca daca esti intr-un punct care nu iti place aminteste-ti ca este numai pentru o perioada.

Nu incerca sa treci singura prin aceasta perioada

Sa ai grija de un copil mic poate sa duca la izolare si insingurare. Mai ales daca vechii prieteni au preocupari complet diferite de ale tale. Intra in contact cu alte mame care au copii de varsta apropiata. Apeleaza la ajutor in cresterea copilului. Apeleaza la ajutor pentru ingrijirea casei. Acorda-ti si tie timp in care sa te intalnesti cu vechi prieteni.

Photo by Zach Lucero on Unsplash

Adauga comentarii!