Ce poti face pentru relatia ta dupa ce ai nascut

Primele trei luni dupa ce bebelusul a ajuns acasa sunt cele mai dificile pentru majoritatea cuplurilor. Isi spun cuvantul lipsa de somn, schimbarile hormonale, necesitatea de a fi disponibil 24 din 24. Ce ai putea face ca viata voastra sa fie un pic mai usoara, mai suportabila:

Ia o pauza de cate ori poti

Cand sunt obositi oamenii devin foarte iritabili si incep sa spuna lucruri pe care nu ar dori cu adevarat sa le spuna. Probabil ca al doilea adult din casa te scoate din minti din nimic. Asa ca, daca vrei sa faci ceva bine pentru relatia voastra, culca-te de cate ori ai ocazia. Daca te macina faptul ca mai sunt cine stie ce lucruri de facut prin casa goneste repede acest gand, ca fiind unul neimportant.


Lipsa de somn chiar te poate face sa te simti rau

Iti poti petrece zile la rand ca si cum ai avea o ceata pe creier, tot corpul te poate durea de oboseala. Cu siguranta ca nu ai cum in astfel de conditii sa te comporti asa cum ai face-o in mod normal. Din aceasta cauza este esential sa va impartiti timpul astfel incat fiecare parinte sa apuce sa se odihneasca cat mai bine posibil.

Daca poti evada intr-o seara fa-o

Este posibil sa fie vreun bunic care sa se ofere sa stea cu copilul intr-o seara. Nu ezita si iesi doar impreuna cu tatal. Pentru amandoi tranzitia de la fara obligatii la numai obligatii este foarte mare si aveti nevoie sa va reconectati. Aveti nevoie de o buna relatie intre voi intrucat va va fi cu atat mai simplu cu cat veti comunica mai usor.

Ai grija de tine

Nu poti avea grija de bebelus daca esti mental si fizic extenuata. Asa ca ai grija sa mananci bine, in mod regulat, fara sa exagerezi cu rontaiala.

Fa o scurta plimbare pe afara, daca poti. Asta te ajuta sa iti clarifici mintea si sa schimbi atmosfera.

Nu ceda tentatiei de a manca dulciuri. Avem impresia ca acestea ne aduc energia de care avem nevoie, insa creierul ne pacaleste. De fapt avem nevoie de o supa. Si este bine sa ai mereu una la indemana in frigider.

Daca vrei ca relatia ta sa fie bine trebuie, in primul rand, sa iti fie tie bine. Tine minte, sa fii parinte este o sarcina de echipa si lucrurile trebuiesc facute impreuna ca sa functioneze.

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Citeste si

Parintele perfect

Ce isi vor aminti copiii despre tine cand vor creste

Adauga comentarii!