Calea catre cresterea unui bebelus ca un expert

Sa fii parinte pentru prima oara inseamna sa te obisnuiesti sa faci greseli. Aceasta este prima lectie pe care o afli, ca oricat te-ai pregati sunt lucruri pe care nu le vei face bine – de la faptul a nu ii vei taia bebelusului unghiile suficient de repede si se va zgaria pe fata pana la faptul ca vei gresi in privinta motivului pentru care plange.

Din fericire, vei deveni din ce in ce mai bun la ingrijirea unui bebelus si, in final, te vei putea considera expert in cresterea propriului bebelus. In ce anume consta tot acest proces care te aduce de la starea de nesiguranta totala la una opusa? Ei bine, nu este, cum ai crede, faptul ca ai citit mai multe carti, ci un cu totul alt proces.


Gasesti solutii pentru ca treci prin probleme

Fiecare lucru poate sa fie o provocare, de la ce haine sa alegi pana la orele la care incerci sa il adormi. Si nu exista un singur raspuns corect universal, important este sa gasesti solutii care vi se potrivesc voua. Incerci mai multe lucruri pana gasesti un raspuns care rezolva problema.

Discuti despre intrebarile pe care le ai

Este absolut normal sa incerci sa afli raspunsuri de la prieteni / familie, mai ales daca ei au copii un pic mai mari decat al tau. Poate ca solutia lor nu va fi neaparat cea mai buna, insa este o cale de a-ti recastiga increderea de-a lungul acestui proces.

Instinctul poate sa fie de mare ajutor

Intrucat nu vorbim aici de solutii stiintifice, instinctul te poate foarte bine ghida. Asta presupune insa sa ai incredere in tine, chiar daca au mai fost cazuri in care te-ai gandit ca esti cel mai rau parinte de pe suprafata Pamantului.

Devii mai bun prin practica

Fiecare zi iti imbunatateste cunostintele pe care le ai. Ceea ce este normal, intrucat fiecare zi te pune in situatia de a afla ceva nou despre bebelus si iti da sansa de a-ti imagina si testa o noua solutie. Nimic nu se intampla peste noapte, insa rezultatele in timp sunt cat se poate de vizibile.

Pastreaza-ti calmul

Stresul este inerent, este foarte greu sa ai grija de cineva care depinde total de tine. Si este des intalnit sa simti frica sau remuscare. Insa acestea nu ajuta prea tare. La fel cum nu ajuta deloc sa te gandesti numai la lucruri rele care s-ar putea intampla. Mult mai bine vei face fata tuturor provocarilor daca iti pastrezi calmul si apelezi la toate resursele de rabdare pe care le ai.

Photo by The Honest Company on Unsplash

Adauga comentarii!