6 moduri in care poti sa fii un tata bun

Sa fii un tata bun nu este cu nimic diferit de a fi o mama buna. Si cei mai multi tati stiu instictiv ce anume presupune asta. Pentru ca exista insa difuza in societate ideea ca rolul tatilor este diferit de ce am mamelor sa trecem in revista ce anume face un tata bun. Astfel incat sa nu avem dileme.

Ce face un tata bun:


Este un bun exemplu

Copiii copiaza multe dintre atitudinile parintilor, fie ca vor asta sau nu. Asa ca, modul in care esti tu, ca persoana, il va influenta pe copil toata viata sa. Daca vrei sa ai un copil empatic, cu mintea deschisa, muncitor etc, atunci trebuie sa fii tu exact asa cum speri sa fie el.

Se joaca cu copiii sai

Joaca este modalitatea prin care copiii isi construiesc relatiile. Si ambii parinti trebuie sa se joace cu copiii lor. Sa se joace exact cum le place copiilor lor. Sa arati interes si placere pentru ceea ce preocupa pe altcineva este calea pentru a obtine relatii apropiate.

Este prezent cat mai mult timp posibil

Daca iti place sa petreci timp cu cineva este extrem de vizibil din modul in care te comporti. Il inviti pe celalt sa iti tina companie? Iti place sa discuti cu el? Iti place pur si simplu sa nu faceti nimic impreuna? Daca raspunsul este negativ si ajungi acasa bantuit de tot felul de ganduri de la serviciu atunci ar fi bine sa incerci sa schimbi ceva.

Planifica momente speciale

Normal, nu poti fi in permanenta prezent sau fara alta preocupare in afara de a acorda atentie copiilor. Insa poti planifica iesiri speciale in care sa ei sa simta ca nimic nu va desparte. Si sa savurati impreuna fiecare moment.

Acorda timp pentru a-ti cunoaste copilul

Adesea ni se intampla sa nu realizam faptul ca un copil este o persoana distincta, cu propriile trasaturi de personalitate si gusturi. Ni se intampla sa proiectam asupra lor fel de fel de ganduri care ne indeparteaza de modul in care sunt cu adevarat. Si tatii, ca si mamele, trebuie sa fie suficient de deschisi pentru a-si cunoaste copilul cu adevarat.

Ii recunoaste valoarea

Si odata ce am ajuns sa il cunoastem, ar fi bine sa il si recunoastem, adica sa ii acordam incredere, apreciere. Sa vedem partea buna si sa o laudam. In acest fel, copilul se va dovedi a fi inclinat sa repete acel comportament care i-a adus atentia pozitiva a parintilor.

Citeste si

Ce se intampla in mintea unui copil de 2 ani?

4 activitati distractive pe care sa le faceti inainte sa se termine vara

Adauga comentarii!