Cum sa mentii casa curata atunci cand ai copii

Rareori intri in casa unei familii cu copii si nu calci pe jucarii inca de la usa. Iar pe langa jucarii isi mai itesc capul fel de fel de alte dovezi ca existati – jumatate de iaurt cu jumatate de felie de paine pe o margine de masa, nu neaparat in bucatarie, un cort improvizat din lenjeria de pat in dormitor, haine aruncate, vase nespalate, geamuri pline de urme etc.

Si asta in timp ce tu poti sa juri ca nu faci altceva decat sa strangi prin casa si sa te ingrijesti de copii. Este timpul sa faci ceva iti vom dezvalui mai jos care iti sunt optiunile.


  1. Sa donezi jumatate din lucrurile din casa

Exceptand cazul in care ai o casa foarte mare si lucrurile pe care le ai au suficient spatiu sa se desfasoare fara ca sa te impiedice sa traiesti, atunci ai prea multe lucruri. Ai prea multe haine, ai prea multe vase, prea multe mobile, prea multe jucarii. Elibereaza-te si abtine-te sa mai cumperi alceva decat strictul necesar, ca sa mai poti respira.

  1. Sa ii implici pe copii in curatenie

Daca nu suporti haosul atunci impune reguli stricte. Sigur, te va durea gura de cat de des vei aminti sa puna cana din care au baut apa in dulap, sa nu scoata alta jucarie inainte de a pune in dulap pe cea anteioara, sa isi puna rufele murdare in cos, sa puna aspiratorul in weekend, etc. Dar in cele din urma vei reusi. Copiii tai vor ceda. Nu vor rezista nervos. Vei stii ca ai reusit cand se vor apuca sa frece obiecte din proprie initiativa.

  1. Sa ii scoti pe copii din casa

Te intrebi cum de reusesc unii sa aiba casa precum un muzeu? Raspunsul este simplu – o folosesc foarte rar. Toata ziua sunt plecati – parintii la serviciu, copiii la gradinita sau scoala. In weekend ar face orice sa nu ramana in casa. Asa ca nu au prea multe de strans. Tu stii daca asta ti se potriveste sau nu.

  1. Sa te impaci cu situatia

Cat haos poti suporta este o alegere personala. Copiii par sa functioneze bine cand lucrurile sunt aruncate. Nu ii deranjeaza. Ba chiar par sa se simta mai comod. Inseamna ca sunt intr-o casa in care sunt liberi, le vin idei de joaca, sunt veseli. Antreneaza-te sa vezi si tu partea plina a paharului: ‘Aceasta nu este mizerie, ci este o dovada ca aceasta casa este plina de persoane si sunt oameni pe care ii iubesc si alaturi de care vreau sa traiesc. Haosul acesta inseamna o viata plina. ’

Tipsuri pentru disciplina

La ce activitati casnice sa iti lasi copilul sa participe in functie de varsta

 

 

Sursa foto: pinterest.com

Adauga comentarii!