Reusesti sa lucrezi de acasa?

Copiii sunt in vacanta. Ceea ce este minunat. Mai putin faptul ca tu nu esti in vacanta si, cumva, trebuie sa reusesti sa lucrezi cu ei langa tine.

Toata lumea are o parere despre cum s-ar putea face asta pana cand nu incearca si realizeaza ca este o sarcina imposibila sa te concentrezi cand ai copiii langa tine. Exista cateva solutii pe care le-ai putea incerca:


Macar 4 ore pe zi

Este adevarat ca o zi de lucru nu are 4, ci 8 ore. Dar propune-ti sa lucrezi macar 4 ore pe zi la capacitate maxima. Iar in restul timpului doar sa fii disponibil daca are cineva nevoie de tine in mod punctual. Daca ai sta sa analizezi o zi obisnuita de lucru ti-ai da seama ca nu este chiar asa o mare diferenta. Renunti la timpii pierduti in discutii, citit la intamplare de pe internet etc.

Te poti trezi mai devreme?

Daca reusesti sa te trezesti inaintea copiilor, atunci acela este cel mai bun moment pentru a lucra. Nu este nimeni sa te intrerupa si poti realiza cea mai mare parte a sarcinilor, astfel incat sa fii relaxat pe restul perioadei.

Fii serios cand institui regulile

Copiii trebuie sa stie ca nu te pot deranja atunci cand lucrezi. Pentru asta este bine sa ai un program destul de fix cand incepi sa lucrezi, sa anunti ca nu mai poti fi deranjata, sa te retragi pe cat posibil – daca ai o alta camera la dispozitie este minunat, daca nu atunci foloseste niste casti ca sa estompeze zgomotul.

Apeleaza la ajutoare

Aproape toti copiii vor sa petreaca mult timp pe mijloace electronice. Cand lucrezi fii mai generos cu permisiunea de a le folosi. La fel de util este si sa incredintezi celorlalti din casa sarcina de a avea grija de copii cat timp tu lucrezi.

Cateva gustari pregatite din timp

Degeaba toate cele de mai sus daca vei fi intrerupta din 10 in 10 minute sa ti se spuna ca vor ceva sa manance. Asa ca incepe intotdeauna ziua de lucru prin pregatirea catorva gustari care sa ii tina pe copii ocupati pana la urmatoarea masa principala. Pe care o veti pregati impreuna!

Photo by Djurdjica Boskovic on Unsplash

Adauga comentarii!