Cum sa te asiguri ca veti fi odihniti la sfarsitul acestei vacante

Spre terminarea scolii nimeni nu mai avea chef de nimic, toti copiii se simteau lipsiti de energie. Asa ca vacanta a venit tocmai bine ca sa isi recapete cheful de invatatura. Si odata cu ei sa iti recapeti si tu un pic rasuflarea, pentru ca si tu ai nevoie de odihna cu siguranta.

Strategia pentru a ajunge la aceasta liniste este sa reduci cat mai mult activitatile si factorii de stres. Mai exact, in timpul fiecarei zi trebuie sa respectati urmatoarele:


  1. Mai putine activitati

Cu siguranta cunosti si tu mame care nici nu au asteptat sa se termine bine scoala ca sa inceapa sa se intereseze de cursuri de vara si alte activitati organizate. Vacanta ar trebui sa fie insa pentru pauza, ca sa iti poti reveni dupa efort.

  1. Fara mult timp in fata ecranelor

Incearca sa nu le permiti copiilor mai mult de 2 ore pe zi in fata ecranelor. Creierul lor nu se relaxeaza atunci cand le privesc.

  1. Gasiti o activitate pe care sa o faceti acasa

Ar fi bine sa faceti zilnic, impreuna, o activitate creativa care va este pe plac. Poate sa fie vorba despre pictat ceva sau chiar despre dansat.

  1. In natura

Cel mai simplu mod de a te relaxa este avand contact cu natura. Din aceasta cauza ar merge foarte bine un mic proiect de gradinarit. Chiar si daca stai la bloc poti incerca sa cresti cateva plante.

  1. Cititi impreuna

Este o modalitate perfecta de a petrece timpul in familie, desi acum nu se prea mai practica: toata lumea sa fie prezenta si sa se citeasca, pe rand, dintr-o carte pe gustul tuturor.

Daca cititul nu reuseste sa va aduca impreuna, atunci puteti alege un joc de familie, cum ar fi monopoly sau un joc de carti.

  1. Bucura-te si tu de liniste

Dupa mai multe zile de acest tip, foarte pasnice, copiii invata sa fie mai putin agitati, sa se simta bine si facand activitati odihnitoare. Asa ca iti vor sta mai putin pe cap ca sa iti ceara sa ii distrezi. Profita de moment ca sa inveti si tu ce inseamna sa fii in vacanta.

Photo by Adam Sherez on Unsplash

Citeste si

5 beneficii ale somnului de pranz la copii

Anxietatea de separare la copiii mici: 6 metode prin care o ameliorezi

Adauga comentarii!