Cum sa le ocupi timpul copiilor in vacanta

Odata scoala terminata, sarcina de a structura modul in care isi petrec timpul copiii cade in grija ta. La prima vedere, ai crede ca nu trebuie sa le impui mai nimic, sa ii lasi sa se bucure de vacanta. Dar cel mai probabil ar folosi tot timpul pe care il au la dispozitie ca sa se uite in dispozitive electronice. Ceea ce nu este bine nici pentru starea lor de spirit si nici pentru sanatate.

Fara sa impui reguli foarte stricte, exista cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont:


Un program zilnic

Copiii sunt mult mai cooperanti si se simt mai putin agitati daca stiu ceea ce urmeaza sa se intample. Asa ca o rutina trebuie pastrata – ora de masa, ora de somn, curatenie in casa etc. Este bine ca programul sa fie variat, sa includa si activitati distractive, dar si momente in care invata sau citeste ceva. Puteti face programul impreuna si sa il lasati pe copil sa vina cu idei, dar odata programul stabilit, ar trebui sa il respectati cat mai mult posibil.

Multa socializare

Copiii au nevoie sa petreaca timp cu alti copii, dar si cu alti membri ai familiei. Asa ca include aceste momente in programul zilnic. Asigura-te ca copiii raman in legatura cu prietenii sau colegii de scoala si ca au pozibilitatea sa ii intalneasca.

Exercitii fizice

Daca in timpul scolii copiii nu au atat de multe ocazii sa petreaca mult timp afara, in timpul vacantei accentul ar trebui pus mai ales pe asta. Puteti face excursii la fiecare sfarsit de saptamana, ca sa oferiti copilului posibilitatea de a sta in natura, puteti alege o vacanta care sa scoata copilul din aglomeratie si ii lasa la dispozitie suficient spatiu ca sa exploreze.

Timp pentru invatat

Copiii nu au chef de teme in vacanta. Si este de inteles, asa ca nu ar trebui sa pui foarte mare accent pe ele. Insa sunt multe lucruri care pot sa fie descoperite si care il vor ajuta in viitor, de la a invata sa pregateasca o masa pentru sine pana la a invata sa se planifice sau sa fie ordonat. In plus, sunt multe lucruri noi de incercat si pasiuni care asteapta sa fie descoperite.

Tu ce program ai facut pentru copilul tau in vacanta?

Photo by Ashton Bingham on Unsplash

Adauga comentarii!