Cum sa il tii pe copil ocupat daca nu se simte bine

Zilele in care copiii stau in casa pentru ca au racit sunt extrem de dificile. Si nu numai pentru ca ne doare sa il vedem in aceasta stare, ci si pentru ca nu prea stim ce sa facem ca sa il ajutam sa se simta mai bine, sa treaca timpul mai usor.

Avem cateva idei pentru astfel de situatii:


Vechile fotografii

Probabil ca ti-ai propus dintotdeauna sa faci albume, sa stergi fotografiile nereusite, poate chiar sa scrii cateva randuri pe spatele lor. Ei bine, acum aveti ocazia sa o faceti impreuna.

O carte de bucate special pentru voi

Copiii, macar cat sunt mici, sunt atrasi de partea de bucatarie. Poate ca stati in pat si nu puteti face nimic chiar acum, insa puteti face un caiet frumos colorat, cu retetele voastre favorite, pe care sa il foloseasca in viitor, cand se va face bine.

Jocuri de carti

Cand joci carti timpul trece intotdeauna mai usor. Asa ca puteti sa va exersati abilitatile cu cateva jocuri clasice, gen macao sau septica.

Creativitatea ajuta

Lasa copilul sa se joace cu tot ceea ce il tine ocupat, fara sa se miste prea mult – poate sa deseneze, se poate juca cu plastilina, poate chiar sa inceapa un jurnal daca este mai mare.

Un film

Este momentul sa va simtiti ca intr-o sambata seara, fara nicio grija pe lume. Asa ca alegeti un film care sa va placa si asezati-va comod in fata ecranului.

O carte

Poate ca iti este dificil sa ii citesti copilului o ora intreaga – ramai fara voce si mai ai si supa de la pranz de facut. Pentru astfel de situatii exista cartile audio si sunt mari sanse ca copilul sa fie foarte incantat de ele.

O scurta plimbare

Daca poate iesi afara, atunci o scurta plimbare ii va face foarte bine. Nimic nu creste mai tare optimismul decat sa te bata soarele si sa vezi un colt de natura.

Photo by Josh Applegate on Unsplash

Adauga comentarii!