Ce invata copiii din eliberarea casei de lucrurile nefolosite

Tendinta noastra este de a ne comporta in casa precum stapanii absoluti si sa nu implicam copiii in procesul de a decide ce lucruri merita sa stea si care trebuie sa plece. Iar atunci cand ai copii se strang foarte multe lucruri care mai pot sa fie folosite insa voua nu va mai sunt de vreun folos.

Discuta cu copilul ce ati putea face cu aceste lucruri si in acest proces il vei invata:


Sa se gandeasca la altii

Fie ca dati lucrurile cuiva din familie, unui prieten sau unor persoane necunoscute, ele pot sa fie utile si sa aduca bucurie altor persoane. Implicand copilul in proces, el va intelege nevoile altora si isi va da seama ca te poti bucura daruind.

Sa aprecieze mai mult experientele decat lucrurile

Fiind bombardati cu atat de multe reclame ajungem sa acordam o importanta exagerata lucrurilor si ne formam obisnuinta de a strange nenumarate obiecte. Dand din obiecte, invatam copiii ca acestea nu au un rol esential in viata noastra si ca experientele ar trebui sa primeze.

Gandirea creativa

Bombardarea cu obiecte ne opreste in a ne imagina modalitati noi de a folosi lucrurile pe care le avem deja. Gandirea creativa este una dintre cele mai apreciate calitati la maturitate.

Sa fie responsabili fata de mediu

Reciclarea este importanta daca vrem sa avem grija de mediul in care traim. Sa prelungesti viata produselor inseamna sa reduci cantitatea de produse fabricate. Copiii invata astfel sa devina consumatori mai constienti.

Sa fie independenti

Sa inveti sa fii independent este un proces de foarte mare durata si implicarea in tot felul de activitati ajuta. Implicit aceasta activitate, care implica planificare, o proiectare a vietii viitoare, o analiza a avantajelor si dezavantajelor.

Photo by Mick Haupt on Unsplash

Adauga comentarii!