Siguranta copiilor in social media

Copiii de astazi folosesc foarte mult social media, atat pentru distractie, cat si pentru comunicare. Si, in acest moment, sunetm destul de constienti ca trebuie sa fim atenti la siguranta lor in mediul online.

Care sunt cele mai folosite platforme

Toate platformele mari au masuri de siguranta luate in ajutorul copiilor. Sa le trecem in revista:


Instagram

Este in principal o platfoma pe care se pun fotografii, dar permite si comentarii si mesaje private. Copiii pot sa isi faca un cont pe Instagram de la 13 ani, iar parintii nu au acces direct ca sa verifice ce se intampla pe acest cont. Exista un ghid conceput special pentru parinti care poate fi accesat aici.

TikTok

Este o aplicatie care permite incarcarea de video, dar si mesaje private. Copiii sub 13 ani pot descarca o aplicatie conceputa pentru ei, in care nu se pot trimite sau primi mesaje private si video-urile pe care le fac se pastreaza in telefon, nu se publica pe platforma.

Facebook

Facebook este mai populara in cazul parintilor decat al copiilor. El are multe reglementari privind siguranta minorilor. Despre ele se poate citi aici.

Ce trebuie sa faci

Nu poti lasa copiilor libertate totala pe aceste aplicatii si sa speri ca totul va fi bine. Mai ales daca observi ca are tendinta de a se ascunde atunci cand le foloseste.

  • verifica sa nu i se afiseze locatia,
  • verifica ce posteaza,
  • verifica prietenii pe care ii are si ce posteaza ei,
  • verifica daca este usor de ajuns in aplicatie la continut pe care nu ai vrea sa il vada.

Foloseste si tu aplicatiile pe care le foloseste copilul tau, pentru a intelege mai bine cum functioneaza.

Photo by Alexander Shatov on Unsplash

Adauga comentarii!