Restabileste somnul copiilor dupa vacanta

Cu copii mici nu se poate sa nu visezi la vacanta. Si asta nu neaparat pentru ca ai avea mai putine de facut, dar orice schimbare este pentru tine ca o mina de aur. Nu acelasi lucru il putem spune insa si in cazul copiilor mici. Lor le este cel mai bine daca se pastreaza o rutina. Si asta se poate vedea in tulburararile de somn care apar dupa o vacanta.

Ce se poate intampla cand va intoarceti din vacanta este ca bebelusul sa nu mai accepte sa schimbe obiceiurile din vacanta. Printre acestea se numara:


  • dormitul in acelasi pat sau in aceeasi camera cu parintii
  • culcatul la ore mai tarzii
  • hranirea in timpul noptii
  • prezenta ambilor parinti la culcare etc

Insa cum acasa nu esti ca intr-o vacanta si regulile initiale aveau un sens, atunci va trebui sa va reintoarceti la ele. Nu o vei putea face imediat, insa in cateva zile va puteti intoarce la vechea rutina daca:

  • toti adultii din casa coopereaza pentru introducerea ei
  • nu incarcati programul in timpul zilei cu multe activitati. Probabil copilul va fi mai somnoros si iritat, asa ca tuturor le va fi mai bine daca nu puneti presiuni in plus.

Este de asteptat ca copilul sa se trezeasca mai des in timpul noptii. La fel, este de asteptat ca copilul sa se trezeasca mai devreme dimineata. Asta inseamna ca el va dormi mai putin decat are nevoie si asta isi va pune amprenta pe comportamentul sau pe parcursul intregii zile. Totul este sa ai rabdare si lasi sa treaca mai multe zile, uneori chiar saptamani inainte ca totul sa fie ca inainte de plecare.

Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

 

Adauga comentarii!