Programul unei zile petrecute in casa

Cand ai copii nu prea iti petreci timpul in casa. Cand sunt mici stai mult cu ei afara, intrucat astfel te poti intelege mai usor cu ei si in plus este si sanatos sa stea mult timp in aer liber. Iar cand sunt mai mari petrec mult timp la scoala sau la gradinita.

In saptamanile acestea insa copiii, la fel ca si parintii, trebuie sa stea mai mult in casa. Asa ca trebuie conceput un program cat mai echilibrat care sa reduca la minim iesitul afara, fara a avea un efect negativ asupra psihicului lor.


Ora 9

Nu ramaneti in pijamale si nu leneviti mult in pat. Urmeaza o zi plina. Schimbati-va, luati micul dejun in familie, strangeti patul si ce mai este nevoie prin casa.

Tot acum este momentul si pentru un pic de inviorare. Daca tot aveti geamurile deschise, atunci un pic de yoga pentru copii face minuni. Cautati yoga for kids pe youtube si veti gasi o multime de video simpatice.

Ora 11

Pentru ca suntem intr-o perioada atipica, orele nu mai incep la 8, ci la 11. Uraaa!!! Nu va asteptati sa poata invata ca la scoala, 4 ore, mai ales cand este vorba despre copii in clasele I-IV. Doua ore sunt mai mult decat suficiente. Uneori chiar si mai putin. Si folositi restul timpului pentru activitati mai putin solicitante intelectual. Pe situl creatissimo gasiti foarte multe idei.

Ora 13

Este timpul pentru masa de praz. Pe care o puteti pregati impreuna cu copiii. Iar, la final, stangeti tot impreuna. Restul timpului ramas pana cand se termina acest interval de 2 ore este pentru odihna. Daca nu va este somn puteti sta intinsi si sa cititi ceva.

Ora 15

Timp pentru invatare din nou. Daca nu a mai ramas ceva pentru scoala atunci va puteti uita la filme educative sau sa vizitati muzee sau pur si simplu sa invatati sa folositi calculatorul cat mai bine.

Ora 17

Miscare. Sunt multe jocuri care se pot juca si in casa. Vecinii nu ar trebui sa aiba nimic de obiectat. Faceti jocuri cu porunci ca sa fie mai distractiv, dansati, lasati pe fiecare sa inventeze un joc si ceilalti trebuie sa participe.

Ora 19

Incepe programul obisnuit de seara: mancat, spalat, citit povesti etc.

Voi cum va descurcati cu statul in casa?

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Adauga comentarii!