Primele aniversari. Cum sa le organizezi, in functie de varsta

Chiar daca copilul, fiind asa de mic, nu isi va aminti mare lucru din aniversarea sa, cu siguranta vei dori sa celebrezi faptul ca a implinit 1, 2, 3 sau 4 ani. Insa la gandul ca vei organiza ceva simti o mare spaima – cum sa te descurci cu atat de multi copii mici?  Cum sa procedezi ca sa iasa bine?

Ei bine, totul tine de planificare. Si este bine sa organizezi totul cu mai multe sapatamani inainte. In primul rand raspunzand la cele mai importante intrebari:


Locatia

Sa fie acasa? Sa fie la un loc de joaca? Sa fie intr-un parc?

Pentru primele zile de nastere cel mai probabil raspuns este ca o faci acasa. Acolo copilul se simte mai comod si tie iti va fi mai usor sa pui totul la punct fara sa ii dai programul peste cap. Ceea ce ne duce la urmatorul raspuns de pe lista.

Cand anume

Cu un copil somnoros sau obosit nu ai cum sa te descurci. Asa ca ocoleste momentul cand stii ca el ar trebui sa doamna de panz.

Pe cine inviti

La varste asa de mici copiii nu au proprii sai prieteni. Asa ca invita familia si prietenii tai. Cel mai probabil unii dintre ei vor avea copii. Cand copilul este foarte mic nu invita prea multa lume, el s-ar putea simti coplesit.

Ce sa servesti

Trebuie sa ai in vedere atat adultii cat si copiii. Si totul depinde daca ii inviti sau nu in timpul mesei de pranz. Daca nu ii inviti in timpul mesei de pranz este suficient sa ai bauturi pentru adulti si cateva gustari. Pentru copii pregateste gustari micute: fructe taiate, bucatele de branza, mini-briose facute in casa.

Distractia

Copiii atat de mici nu prea se pot coordona ca sa participe cu totii la un joc. Este suficient daca pui mai multe tipuri de jucarii in colturi diferite ale camerei, astfel incat sa aiba mai multe locuri de explorat. Deschisul cadourilor poate sa fie foarte distractiv. La fel si suflatul in lumanari.

Pe masura ce copiii mai cresc te poti gandi sa imbutatatesti adaugand:

  • O tema a petrecerii
  • Un entertainer
  • Muzica
  • Prieteni pe care copilul si i-a facut in parc sau la gradinita

Photo by Gaelle Marcel on Unsplash

Citeste si

Idei de jucarii pentru copiii de 1 an

Idei de cadouri creative pentru copiii de 3-4 ani

Adauga comentarii!