La olita sau direct la toaleta?

In momentul in care vrei sa iti dezveti copilul sa mai poarte scutece aceasta este prima intrebare pe care ar trebui sa ti-o pui. Sa il inveti sa faca la olita sau la toaleta?
Sa trecem in revista cateva aspecte pro si contra:

Cumparaturi

Orice alegi, fie ca este olita fie ca este toaleta, va trebui sa faci cumparaturi. Daca alegi olita, evident, trebuie sa o cumperi. Dar si daca alegi toaleta din casa ai nevoie de accesorii. Copilul nu va ajunge cu siguranta cu picioarele pana jos si va avea nevoie de un suport pentru picioare. In plus, pentru mai multa siguranta, dar si pentru mai mult confort, ai nevoie de un colac special pentru veceu.


Mobilitate

Cu o olita esti foarte mobil. Ea poate sa stea oriunde in casa. Daca ai curte poti iesi cu ea cu usurinta si acolo. Iar daca pleci intr-o excursie atunci copilul are propria olita, cu care este confortabil si nu risti sa iti spuna ca nu vrea sa faca intr-un loc necunoscut.

Evident, cand alegi toaleta mobilitatea scade. Ceea ce creste implicit riscul de a se murdari mai des. Copilul trebuie sa fie suficient de atent, oricat de prins ar fi cu joaca, incat sa stie ca trebuie sa se intrerupa si sa mearga la toaleta, chiar daca nu este langa el. Ceea ce ne duce la punctul urmator.

Curatenie

Atunci cand folosesti o olita ai destul de mult de spalat. Si nu numai olita. Pentru ca se intampla fel de fel de accidente. Asa ca, daca nu tii olita in baie, ceea ce nu faci, cel mai probabil fiindca te lipsesti de avantajul mobilitatii, intreaga casa se poate transforma intr-o toaleta.

Sa mentii curatenia atunci cand copilul invata sa mearga la toaleta este mult mai simplu. In plus, sari peste un pas, intrucat, in cele din urma, oricum trebuie sa invete sa faca la toaleta. Mai ales daca planuiesti sa il duci la gradinita de la 3 ani. In gradinite nu exista olite.

Photo by Henley Design Studio on Unsplash

Adauga comentarii!