La ce varsta sa dai copilul la inot?

In prezent se considera ca toti copiii trebuie sa stie sa inoate. Si singura intrebare pe care si-o pun parintii este de la ce varsta sa dea copiii la cursuri de inot.

Lectii de inot de la 4 ani?

Se considera ca varsta potrivita pentru un copil ca sa invete sa inoate este de 4 ani. Atunci este suficient de puternic si de matur intelectual ca sa poata sa urmeze instructiuni. Insa este foarte posibil sa nu invete sa inoate corect de la aceasta varsta, chiar daca reuseste sa se tina la suprafata.


Majoritatea antrenorilor sunt de acord ca inainte de varsta de 3 ani este aproape imposibil sa il inveti pe copil sa inoate si inainte de 5 ani probabil nu vor reusi sa faca in mod corect miscarile de inot. Asa ca in primii ani inotul, daca se face, este mai degraba o joaca..

Nu este nimic rau insa in ceea ce priveste joaca in apa, oricat de frageda ar fi varsta, daca este mereu un adult cu ochii pe copii. Spre deosebire de alte sporturi, inotul nu pune presiune pe articulatii si ajuta la dezvoltarea armonioasa, in loc sa o puna in pericol. In plus, poate sa fie un avantaj faptul ca copilul este obisnuit cu apa de la varste fragede.

Lectiile de inot pentru a preveni accidentele

Sunt multi parinti care se gandesc sa il dea pe copil cat mai rapid la inot pentru a preveni accidentele in lunile de vara, cand copilul are acces la apa. Insa aceste lectii nu pot sa tina locul necesitatii ca adultii sa fie in permanenta vigilenti.

De asemenea, vestele de salvare sunt singurele care pot sa garanteze faptul ca copilul nu se afla in pericol langa apa. Lectiile de inot, pana la varste mai mari, nu vor oferi suficienta siguranta.

In general, un copil are nevoie cam de 2-3 luni ca sa invete sa inoate si este mult mai bine sa invete miscarile de la un specialist pentru a avea o tehnica corecta, una care sa ii permita sa se miste eficient in apa, conservandu-si energia.

Adauga comentarii!