Idei de cadouri pentru copii, fara jucarii

Cand copiii sunt mici, pana in 6-7 ani, daca nu primesc jucarii simt ca nu au primit niciun cadou. Si asa casele noastre se transforma incet incet intr-un depozit de lucruri din plastic carora nu le mai acorda nicio atentie. Este timpul, prin urmare, cand incepi sa observe ca jucariile le trezesc interesul numai pe loc, cand le primesc, sa gasesti alte lucruri de daruit.

Sa trecem in revista cateva posibilitati pe care le avem.


  1. Bilete la un spectacol

Poate ca initial bucuria nu va mai fi atat de mare la primirea lor, insa experienta de a vedea spectacolul ii va bucura cu siguranta. Si in timp vor incepe sa aprecieze aceste cadouri.

  1. Haine

Este foarte usor sa daruim haine, mai ales daca copilul este preocupat de aspectul sau. Poate ca isi doreste adidasi cu lumini. Sau poate ca pe o fetita o incanta o rochita cu Minnie.

  1. Costume

Aici avem mai multe optiuni, in functie de preferintele sale. Poate sa fie un costum de spot, daca ii place un sport anume. Sau poate sa fie un costum care sa il transforme intr-un anumit personaj.

  1. Bani

Stiu ca pare destul de prozaic si iti inchipui ca acesta nu este un cadou cu adevarat. Insa un copil mai mare va aprecia sa se simta puternic, important si capabil sa isi cumpere ce isi doreste, ca un om mare.

  1. Carti sau carti audio

Se spune despre copii ca nu mai citesc, insa cred ca totul este sa descoperi acele carti care ii inspira. Poate ca nu le spune nimic o poveste cu Scufita Rosie, insa si-ar dori una cu specii de dinozauri.

  1. Un album foto

Copiilor le place foarte mult sa faca fotografii. Iar daca ii si ajutam sa le scoata din mediul digital si sa le pun ape hartie, vor aprecia mult ceea ce au reusit sa faca.

  1. Ceas sau un calendar

Copiii sunt fascinati de timp si au o perceptie asupra lui destul de nesigura. Le va da o mare independenta sa se uite cand vor, la ceasul lor, ca sa stie cand trec cele 15 minute despre care ai vorbit. Sau sa aiba propriul calendar, pe care sa scrie si pe care sa il hasureze dupa pofta inimii.

  1. Obiecte pentru pasiunea lor

Oricare ar fi aceea, astfel de obiecte ii bucura si le folosesc. Mai mult decat atat, le arata ca stii cu adevarat cine sunt. Poti lua un bloc mare de desen si creioane colorate sau o minge de baschet sau un instrument muzical sau un microscop etc.

Citeste si

Idei de cadouri creative pentru copiii de 3-4 ani

Idei de jucarii pentru copiii de 2-3 ani

Adauga comentarii!