Cum obisnuiesti copilul cu o noua bona

Sa zicem ca ai reusit ceea ce pare imposibil – sa gasesti o noua bona pentru copilul tau. Acum ai de facut un al doilea pas important: sa o prezinti copilului astfel incat sa o placa si el. Ceea ce nu este chiar atat de dificil, intrucat tu deja o placi, dar tot este bine sa acorzi atentie acestui aspect.

Prima vizita

Este bine ca la prima vizita in casa bona sa nu se concentreze imediat pe copil, ci pe adulti. Pot sa stea la un ceai, sa discute obiceiurile copilului, sa discute despre limbajul acestuia astfel incat el sa fie usor inteles de noua persoana, sa prezinte casa si lucrurile copilului etc.


Copilul cu siguranta va deveni curios de tot ceea ce se intampla si va incerca el sa initieze o apropiere, ceea ce duce la mai multe sanse de reusita ale unei legaturi bune.

Cand lasi prima oara copilul cu bona

Este foarte important cum te comporti tu in situatia respectiva, intrucat copilul va simti imediat daca esti nelinistita sau trista. Sentimentele pe care le exprimi ar trebui sa fie pozitive – ceea ce vi se intampla este ceva bun si antrenant, ca o excursie, sa zicem.

Atunci cand pleci de acasa nu prelungi prea mult despartirea. Sa il pupi si sa ii spui la revedere este suficient. Nu sta prea mult pe ganduri, chiar daca copilul incepe sa planga. Cu cat inatarzii mai mult, cu atat drama este mai mare.

Copilul va intelege in scurt timp ca te intorci de fiecare data cand pleci si viata este in continuare frumoasa. Desigur, este posibil ca adaptarea sa necesite un pic de timp, asa cum are fiecare nevoie atunci cand este vorba despre lucruri noi. Oricat de mult ar incerca bona sa respecte un program, doi oameni vor face lucrurile un pic diferit. Poti face tranzitia mai usoara daca in primele zile stai si tu acasa pentru ca noua bona sa vada cum se petrec lucrurile, care este rutina voastra.

Photo by Ethan Hu on Unsplash

Adauga comentarii!