Cand copilasului nu ii place sa faca baie

Exista unii copii pe care nu i-ai mai scoate din baie si altii care simt ca traiesc o drama de cate ori trebuie sa se spele.
Sunt cateva lucruri pe care le-ai putea face pentru a transforma baia dintr-un cosmar intr-un moment placut.

La baie esti liber sa faci orice

Este posibil ca tu sa ai anumite planuri in ceea ce priveste modul in care ar trebui sa se desfasoare o baie, dar daca copilul nu coopereaza atunci lasa-l liber sa se comporte cum isi doreste. De exemplu, foarte multi sunt atrasi de procesul de curatare a baii. Asa ca el curata cada cu un burete plin de spuma in timp ce tu il cureti pe el.

Baia este un moment de joaca

Copiilor le place sa se joace cu apa. Si de obicei fac un dezastru incercand fel de fel de experimente cu hartie, creioane colorate, recipiente si cate si mai cate. Lasa-le aceasta libertate pentru a se obisnui cu ideea de baie. Mai tarziu, poti vorbi si despre restrictii.

Baia este un moment de conectare

Daca il grabesti sa termine repede ca sa te duci la alte treburi s-ar putea sa nu prea ai succes. Dar daca nu contorizezi timpul petrecut in baie si te joci cu copilul tau atunci este posibil sa ajunga ca de abia sa astepte acest moment.
Simti ca nu ai atata rabdare si nici acest timp la dispozitie? Atunci baia ar putea sa fie momentul de conectare cu tatal.
Copilul vostru cum se impaca cu baia?

Adauga comentarii!