Cand alte persoane ofera mancare nesanatoasa copilului

Daca tu reusesti totusi sa oferi acasa o dieta echilibrata copilului, de indata ce iesiti in lume totul devine mult mai dificil. Parca toata lumea din jur are tendinta de a tenta copilul cu tot felul de lucruri pe care tu nu mai stii cum sa le ascunzi din calea lor. Nu vrei sa il tii ascuns in casa, dar nici sa strici toate obiceiurile bune pe care te-ai chinuit sa le construiesti. Solutia este sa iti adaptezi reactia in functie de fiecare situatie in parte.

I se ofera mancare nesanatoasa cand este cu bunica

Daca va vedeti din cand in cand, la mese speciale si sarbatori nu trebuie sa obligi copilul sa refuze sucul sau sa scada cantitatea de cartofi prajiti din farfurie. Nu se va intampla nimic daca mananca rar o astfel de mancare.


Daca in schimb se vad des si aveti pareri diferite despre ce inseamna sa mananci sanatos, atunci este indicat sa porti o discutie cu bunicii. Si, ca totul sa fie mai simplu, sa lasi o lista cu lucruri pe care le mananca. Si una cu lucruri pe care nu le mananca.

Daca i se ofera mancare nesanatoasa in parc

Copiii sunt atrasi de toti cei care mananca. Si acestia, cum vad ca vine un copil la ei ii intind sa se serveasca, fara sa se gandeasca ca poate nu dai caramele unui copil de 1 an. Solutia aici este sa intervii tu la timp si sa opresti acest schimb.

Daca i se ofera mancare nesanatoasa cu bona / la gradinita

Este bine sa stii ca gradinitele au de respectat multe reguli atunci cand este vorba de alcatuirea meniului. Asa ca nu vor putea oferi mancare periculoasa pentru dezvoltarea copilului.

Este posibil insa sa nu fii de acord cu meniul si mare lucru sa nu poti schimba. La fel cum este posibil ca una sa vorbesti cu bona si ea alta sa faca. In acest caz nu iti ramane decat sa alegi alta bona / gradinita, daca diferenta ti se pare atat de mare.

Photo by Kyle Nieber on Unsplash

Adauga comentarii!