Urticaria, din ce cauze apare

In timpul verii, cum calatorim mai mult, atat noi cat si copiii ne putem confrunta cu urticaria.

Sunt umflaturi care ne apar pe piele. Ele pot sa apara in orice loc de pe corp. Uneori sunt foarte mari, alteori sunt micute. Uneori sunt grupate, alteori sunt imprastiate pe tot corpul. Se poate intampla, chiar, sa isi schimbe locatia in decursul a cateva ore.


Din ce cauze apare urticaria

Nu se cunosc intotdeauna motivele, insa cel mai adesea se considera ca este vorba despre o reactie alergica. In contact cu factorul declansator, corpul incepe sa produca histaminele si apar umflaturi ale pielii cunoscute sub numele de „blande”.

Alergia poate sa se manifeste la

  • alimente: printre cele mai comune se numara laptele, capsunile, fructele de mare, nucile, cerealele cu gluten, ciocolata
  • medicamente,
  • imbracaminte sintetica,
  • expunere la soare,
  • stare de nervozitate,

Ce se poate face pentru a preveni urticaria

In afara de a spala bine fructele si legumele, de a incerca sa reducem cosmeticele si sa purtam haine din fibre naturale nu prea putem sa mai facem mare lucru. Din fericire, desi deranjanta ca aspect si prin mancarime, urticaria nu este periculoasa.

Cum se trateaza urticaria

In cele mai multe cazuri, urticaria dispare de la sine, in cateva zile, fara sa fie nevoie de nicio vizita la medic.

Alteori, daca mancarimile sunt foarte deranjante, se pot recomanda medicamente antihistaminice. Insa, cel mai adesea, se poate folosi numai o mixtura mentolata care se aplica local.

Foarte rar este necesar apelul imediat la medic, atunci cand persoana sufera de alergii grave.

Adauga comentarii!