Cum sa faci vizitele la doctor mai usor acceptate de copil

In primii ani de viata ai copilului vizitele la doctor sunt foarte dese. Si asta chiar daca nu exista nicio problema de sanatate. Sunt vizite necesare pentru vaccin, vizite pentru controlul de rutina, vizite pentru ca ti se pare ca nu este ceva in regula etc.

Asa ca, pentru a trece prin ele fara a expune copilul unui disconfort mai mare decat este necesar, ajuta urmatoarele:


Redu pe cat posibil perioada de asteptare

Este minunat daca poti programa vizita si nu ajungi prea devreme. Copiii nu au oricum rabdare sa astepte si exista nenumarate interdictii intr-un astfel de spatiu – de la nu atinge nimic pana la nu vorbi tare.

Fii prietenoasa cu personalul medical

Copiii sesizeaza imediat care este starea de spirit a adultului. Si se vor relaxa si ei daca vad ca adultul nu trateaza totul ca fiind o obligatie neplacuta.

Ia cu tine ce este necesar ca sa il tii pe copil ocupat

Cel mai adesea de mare ajutor sunt jucariile aduse de acasa. Dar si mai bine este daca cabinetul medical are propriile sale jucarii. Acestea, fiind ceva nou, vor exercita o mare atractie.

Nu schimba medicul

Pe cat posibil, este bine sa pastrezi acelasi medic pe o perioada cat mai lunga. Pe langa faptul ca va cunoasteti si asta ajuta pentru a capata incredere reciproca si mediul familiar are importanta pentru a tine nivelul stresului sub control.

Photo by Martin Brosy on Unsplash

Citeste si

Invingerea fricii de doctori

3 cauze comune ale febrei la copiii mici

Adauga comentarii!