Cand poti duce copilul la scoala dupa ce nu s-a simtit bine

Suntem in plin sezon de gripa si mai ales copiii mici trec des prin perioade in care trebuie sa stea acasa pentru ca nu s-au simtit bine. Problema pe care ne-o punem este cat de repede putem sa ii ducem iar la scoala gradinita. Dupa cat timp dupa ce vedem ca nu mai sunt bolnavi?

Daca au avut febra

Se considera ca ai febra de la 38 de grade in sus. Si chiar daca nu exista alte simptome, copiii sunt trimisi acasa in aceasta situatie. Daca isi revine a doua zi il poti trimite la scoala? Regula spune ca trebuie sa lasi sa treaca minim 24 de ore in care copilul nu a mai dat niciun semn de febra si s-a simtit ca de obicei.


Probleme cu stomacul

Fie ca are diaree, fie ca vomita, copilul trebuie sa stea acasa, intrucat este posibil ca de vina sa fie un virus si acesta se transmite usor la alti copii. Poate sa mearga insa fara probleme din nou un colectivitate dupa ce au trecut 24 de ore in care s-a simtit normal.

Daca ii curge nasul, tuseste

O raceala banala in care iti curge nasul, tusesti, te doare cand inghiti, poate sa tina pana la doua saptamani. Desi si acest timp de raceala este contagios, pericolul nu este foarte mare, asa ca putini parinti ii tin pe copii acasa chiar atat de mult timp. Ramane la latitudinea fiecarui parinte, dar si a regulilor scolii / gradinitei.

In cazul in care nu sunteti siguri ce anume sa faceti puteti sa tineti cont de faptul ca majoritatea scolilor / gradinitelor au un cabinet medical in incinta, la care puteti apela inainte sa lasati copilul. De asemenea, este bine sa cunoasteti regulile institutiei – sunt multe care cer o confirmare de la medicul de familie ca se poate reintegra in colectivitate dupa ce a lipsit mai mult de trei zile pe caz de boala.

Sursa foto: haliborange.com

Citeste si

Cum poti tine raceala departe de voi

10 simptome la copii pe care sa nu le ignori

Adauga comentarii!