Alimente pe care nu ar trebui sa le dai copiilor pana la 3 ani

Copilul tau a trecut cu bine de prima perioada a diversificarii. Acum nu este necesar sa manance numai piureuri. Inseamna asta ca ar putea manca orice se gaseste in frigider? Nu, pana la 3 ani trebuie sa fii in continuare foarte atent intrucat unele alimente sunt nocive, iar altele au un risc foarte mare de a se ineca.

La ce alimente sa fii atent

Ciresele
Strugurii
Rosiile cherry
Feliile de portocala
Bucatile tari de branza
Bucatile mari de carne
Legume crude tari, cum sunt morcovii


Solutia pentru toate acestea este sa le tai in bucati mici. Branza poate sa fie data pe razatoare. Fructele pot sa fie taiate mici si indepartati samburii. La carne ar trebui preferata cea tocata prin masina, altfel le este greu sa o mestece.

Ce alimente ar fi bine sa ocolesti

Bomboanele tari
Gumele
Sucurile
Chipsurile
Floricelele
Cremvustii
Mancarea semi-preparata
Carnea cruda
Laptele nepasteurizat
Preparatele cu oua crude, cum este maioneza

Unele dintre ele sunt nesanatoase pentru organism, orice varsta ai avea, cum sunt sucurile si chips-urile. Copiii nu au niciun folos sa fie invatati cu gustul lor inca de mici. Altele par foarte la indemana, cum sunt cremvustii sau biscuitii din comert. Insa exista alternative mult mai sanatoase pe care le-am putea face in casa. Iar alimentele nepreparate termic corespunzator pot sa duca la imbolnavire, asa ca sa nu riscam.

Din fericire, avem suficiente solutii sanatoase la indemana. Putem lasa toate aceste alimente pe mult mai tarziu, cand copilul va putea intelege ca toate aceste tentatii nu pot constitui principala hrana.

Photo by Manki Kim on Unsplash

Citeste si

Despre alergiile alimentare

De ce vomita copilasul?

Adauga comentarii!