Trei lucruri bune pe care le-a adus scoala de acasa

Ca nu am fost pregatiti sa facem scoala de acasa, nici noi, parintii, nici copiii, nici profesorii nu incape nicio indoiala. Ca este foarte dificil acum, la inceput, este clar. Dar totusi sunt cateva lucruri bune care au iesit din aceasta situatie, cel putin in familia mea, si despre asta as vrea sa vorbesc acum.

Copilul a invatat cu adevarat sa foloseasca calculatorul

Copiii mei sunt destul de familiarizati cu un computer, insa nu au folosit cu adevarat decat vreo cateva situri. Acum sunt obligati sa intre in program de email, sa foloseasca programe de editare imagini, sa salveze, sa organizeze, sa trimita informatii de la un aparat la altul etc. Si toate acestea in timp record.


Am aflat cum predau profesorii

Eu stau langa copilul meu de cate ori are lectii video. Iar asa pot sa vad exact pe ce anume se insista, cum decurge o lectie, cum se implica copiii, care sunt dificultatile care apar. Nu am avut niciodata aceasta ocazie pana acum, sa evaluez direct ce se intampla la scoala. Din pacate am aflat si ca unor profesori, despre care aveam o parere buna de la distanta, nu le pasa deloc si nu vor sa depuna niciun efort.

Am aflat cum se comporta copilul meu la scoala

Poate ca unii copii sunt vorbareti, insa al meu nu prea are nimic de povestit despre scoala. Acum insa vad exact ce face in timpul unei lectii, de ce este atras, ce il plictiseste, ce incearca sa fenteze, ce strategii de supravietuire are. Si am aflat si de ce nu stie niciodata ce tema are de facut pentru ziua urmatoare – este atat de fericit ca s-a terminat lectia incat nu mai aude nimic. Poate ca el ar trebui sa primeasca temele la inceputul lectiei.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Adauga comentarii!