Rezolutia pentru acest an: un copil mai implicat

Se stie, daca o persoana vrea ceva, atunci gaseste o cale ca sa obtina acel lucru.

Departe de noi gandul de a incepe cu citate motivationale, insa adevarul este ca ne-am dori foarte mult sa avem un copil cu mai multa vointa. Mai ales in lucrurile pe care noi le consideram importante. Si copilul nu prea. De exemplu, scoala.


Exista o arie intreaga de emotii pozitive care sunt asociate cu implicarea – un sentiment de mandrie, exuberanta, nerabdare de a obtine un rezultat si speranta ca eforturile noastre nu vor fi in van. Nu-i asa ca ar fi minunat ca toate aceste sentimente asociate cu implicarea ar fi prezente in sarcinile de zi cu zi ale copilului nostru?

Psihologii ne sugereaza cateva strategii pentru a obtine asta:

Sa fii prezent

Atunci cand esti focusat pe exact ceea ce faci in momentul respectiv obtii rezultate mai bune. Iar cea mai mare distragere in zilele noastre o reprezinta dispozitivele electronice. Asa ca accesul la ele ar trebui limitat, astfel incat sa nu incurce perioada de somn, de invatat sau de joaca in aer liber.

Sa ai relatii bune cu cei din jur

Suntem fiinte sociale, asa ca bunastarea noastra depinde foarte mult de calitatea relatiilor cu cei din jur. Iar pentru un copil, cele mai importante relatii sunt cele cu parintii. Asa ca ai grija de atmosfera care este in casa – mai putine critici si mai multe incurajari pot sa faca minuni.

Sa vizualizezi viitorul

De obicei depunem efort de frica sa nu ni se intample ceva rau. Dar facem minimul necesar. Vom face extra daca in schimb suntem atrasi de ideea de a obtine ceva anume, daca reusim sa vizualizam acel moment in care ne vom bucura de efortul muncii noastre. Sa vizualizezi astfel viitorul iti ofera cea mai buna motivatie.

Sa te bucuri de pasii mici

Pentru lucrurile importante trebuie sa muncesti mult. Si ca sa nu iti pierzi concentrarea de-a lungul unei perioade indelungate este bine sa sarbatoresti victoriile, chiar daca ti se par insignifiante comparativ cu rezultatul grandios de la final.

Adauga comentarii!