Cum sa mentii o relatie buna intre frati

Relatiile in familie sunt complicate. Ele au in spate un lung istoric si este destul de greu sa jonglezi cu atatea pareri, toate valabile.

Evident, toti parintii isi doresc ca copiii lor sa se inteleaga foarte bine intre ei. Experienta insa ne arata insa ca exista foarte multe conflicte intre frati, mai ales la varste mici. Cum sa le gestionezi si mai ales cum sa creezi o legatura intre frati care va rezista si dupa ce nu mai sunt obligati sa petreaca majoritatea timpului impreuna?


Priveste fiecare copil in individualitatea sa

Copiii nu vor sa auda ca sunt priviti exact ca fratii lor, desi parintii tot continua sa sustina aceasta pozitie. Ei vor sa fie vazuti fiecare in parte, ca individualitati.

Nu compara

Chiar daca o faci intr-un mod pozitiv, ca sa lauzi, nu compara copiii intre ei, altfel risti sa dai nastere la foarte multe frustrari.

Nu pune copilul in roluri

Poate ca ti se pare ca unul este mai ascultator sau ca unul este mai atent la nevoile celorlalti insa nu generaliza. Rareori un om este tot timpul la fel si rareori o face independent de modul in care se comporta ceilalti cu el.

Conflictul nu trebuie interzis cu orice pret

De fapt nici nu ai avea cum sa il interzici. Insa poti profita de ocazie ca sa arati ca poti tine la cineva si totusi sa intri in conflict cu el din cand in cand. Important insa este cum te comporti atunci cand te simti enervat, frustrat. Iar copiii trebuie invatati sa isi stapaneasca mania si sa gaseasca o cale catre conciliere.

Photo by Jessica To’oto’o on Unsplash

Citeste si

Care este cea mai potrivita diferenta de varsta intre frati?

Cum iti pregatesti copilul pentru un fratior / surioara

Adauga comentarii!