Cum sa-i incurajezi pe copii sa se implice in treburile din casa

Stam mai mult cu copiii in aceasta perioada si nu prea mai exista lucruri care sa ne distraga. Asa ca orice idee noua ca sa treaca timpul mai repede si sa ne tina ocupati este binevenita. Iar daca pana acum copiii au fost scutiti de muncile zilnice pe care le ai de facut in casa, acum este momentul sa le introducem in programul lor zilnic. Poate le vom dezvolta o rutina de care vor beneficia apoi toata viata.
Multi parinti considera ca este pacat sa strici copilaria cu astfel de lucruri neplacute, dar de fapt copiii au multe de castigat:
– invata sa lucreze in echipa
– invata noi abilitati
– invata sa fie responsabili si independenti
Cateva strategii ca sa ai succes

Da-le ocazia sa aleaga;

Sunt multe lucruri de facut in casa si fiecare are cate unele care ii displac. Asa ca lasa-i sa aleaga intre mai multe posibilitati: Pui masa sau strangi firimiturile de pe jos?

Foloseste instrumente vizuale

Fa o lista cu lucruri care sunt de facut, cat mai atragatoare pentru ei vizual si noteaza in dreptul lor de cate ori copilul a facut ceva. In continuarea ideii de mai sus, in acest mod ii este si mai simplu sa aleaga ce vrea sa faca.

Ofera recompense

Recompensele sunt mama invataturii – poate ca au voie sa aleaga desertul sau filmul pe care sa il priviti impreuna seara sau orice alt lucru care stii ca i-ar atrage.

Toata familia trebuie sa se implice

Organizati activitatile impreuna, ca familie. Si copiii isi pot spune parerea despre ce anume s-ar putea imbunatati in casa. Si apoi cooperati ca sa obtineti rezultatul dorit. Intr-o atmosfera cat mai placuta posibil, cu glume, muzica pe fundal, cu mici intreruperi spontane pentru joaca.

Adauga comentarii!