Copilul vrea sa adoarma langa tine chiar daca nu mai este mic

Esti stresata de faptul ca copilul are 6 ani, a inceput scoala si tot nu concepe ca ar putea sa adoarma daca nu te intinzi si tu in pat langa el?

Nu te stresa, nu iti va cere sa faci asta si atunci cand ajunge la liceu. Aceasta nevoie a lui de a te avea aproape va disparea in timp de la sine. Asa ca, daca pe tine nu te deranjeaza situatia, poti continua fara probleme sa o faci pana cand da semne de independenta. Si o va face, intrucat stand de vorba cu colegii va observa si singur ca sunt din ce in ce mai multi care sunt mai independenti si care vor ca parintii sa fie o prezenta din ce in ce mai discreta in viata lor.


Faptul ca inca mai vrea ca tu sa fii acolo poate sa insemne numai ca pretuieste momentele voastre de liniste inainte de culcare. Si de ce nu le-ai pretui si tu? Mai ales ca ritmul vietii este destul de alert si rareori puteti sta asa, in timpul zilei, fara sa aveti nimic de facut.

De asemenea, este posibil si sa simta nevoia sa fie imbratisat, mangaiat, sa se simta iubit si important pentru tine. Si nu este nimic in neregula cu asta. Chiar vei ajunge sa regreti, in viitor, lipsa acestor momente de intimitate.

Uneori pur si simplu are nevoie sa isi recapete fortele dupa ce a avut o zi incarcata cu stres. Si care zile nu sunt astfel cand trebuie sa faca fata unei zile intregi in care nu a stat in spatiul familiar de acasa?

Sau poate ca ii place ritualul vostru inainte de culcare in care ii citesti, ii povestesti ceva sau va jucati cu umbre pe pereti.

Faptul ca nu vrea sa adoarma fara tine poate fi semnul unei probleme doar daca observi ca exista si alte atitudini care ridica semne de intrebare – cum ar fi faptul ca nu vrea sa iasa din casa sau ca nu vrea sa te imparta cu nimeni si nimic.

Daca te hotarasti sa il dezveti pe copil de acest obicei

Treptat, poti obtine si asta, daca te-ai hotarat ca este suficient. Poti sa il momesti pe copil cu faptul ca ii transformi camera, sa fie una de copil mare si acum nu mai poti sa te intinzi si tu langa el. Sau poti sa reduci treptat timpul in care stai in camera seara inainte de culcare. Mai poti, din cand in cand, si sa gasesti ceva urgent de facut si sa il asiguri pe copil ca vii imediat ce termini – de obicei va adormi relaxat pana cand sa ajungi tu la el.

Sursa foto: parents.com

Citeste si

Ce trebuie sa stii cand copilul tau este macinat de neliniste

Scapa de udarea patului in timpul noptii

Adauga comentarii!