Copilasul tau te iubeste. 5 semne.

Se spune ca varsta de 3-4 ani este o varsta teribil de complicata, care pune la grea incercare rabdarea parintilor. Cand vezi ca este atat de greu sa te intelegi cu el, nu este de mirare ca te intrebi daca nu cumva relatia voastra nu a ajuns intr-un impas.

Nu te lasa insa indusa in eroare de comportamentul sau in aceasta etapa de varsta si fii sigura ca copilul tau te iubeste. Semne care arata ca esti cea mai importanta persoana pentru el:


Mimeaza expresiile tale faciale

Daca zambesti, automat va zambi si copilul. Similar se intampla si in cazul reactiilor negative. Daca arati vreun semn de teama ii va fi si lui teama, daca esti iritat, va deveni si el iritat.

Esti oaza lui de siguranta

Vei observa ca, de cate ori veti ajunge intr-un loc nou sau va veti intalni cu persoane necunoscute, copilul va trece adesea pe la tine. Tu esti oaza lui de siguranta la care trebuie sa se intoarca, regulat, oricat de mult ii place sa exploreze.

Cand il deranjeaza ceva vine la tine

Fie ca a fost speriat de un zgomot mai puternic sau este pur si simplu obosit, copilul va veni la tine pentru a se linisti. Pe tine te investeste cu cea mai mare incredere, indiferent ce problema ar avea.

Intelege lumea prin tine

In fiecare zi se intalneste cu situatii noi, pe care nu stie cum sa le inteleaga, sa le abordeze. Si, cel mai probabil, se va uita la tine, ca sa vada ce anume faci tu. Este o situatie exceptionala, este ceva banal? Tu, prin comportamentul tau non verbal, dar si prin ceea ce spui, esti ghidul sau in cunoasterea lumii.

Iti declara dragostea

In jur de trei ani, copiii incep sa isi declare dragostea si verbal, nu numai prin imbratisari. Ba chiar vor incepe sa iti faca complimente si sa se mandreasca cu ceea ce stii tu sa faci. Iar, cu timpul, lucrurile vor fi din ce in ce mai bune: iti va face mici cadouri din natura, te va cocolosi in boli inchipuite, va da o petrecere de cate ori te va vedea dupa o perioada de despartire.

Photo by Anna Kolosyuk on Unsplash

Citeste si

Moduri ciudate in care copiii isi arata dragostea

Cum construiesti o relatie puternica cu copilul tau

Adauga comentarii!