Cum sa linistesti un bebelus care plange

Plansul este modul in care bebelusul comunica cu tine.  Asa ca nu ar trebui sa te sperii de el.

Cu timpul, vei invata ce vrea sa iti spuna bebelusul prin plans – ca vrea sa doarma sau vrea sa fie schimbat, ca vrea in brate sau poate sa manance. Haideti sa trecem in revista ce ne transmite bebelusul prin plans in 80% din cazuri:


  • Foame sau sete
  • Scutece murdare
  • Oboseala
  • Vor un pic de stimulare
  • Ii deranjeaza burtica sau au alta durere
  • Le este prea cald / frig
  • Le este frica

In cazul in care nu stii despre ce e vorba nu iti ramane decat sa le iei pe toate la rand pana cand dai peste raspunsul castigator. Cel mai usor este sa verifici ceea ce tine de mancare, scutec murdar, daca ii este frig sau cald. Oboseala este aratata prin miscari neregulate, tras de urechi, foiala. Daca intr-o astfel de situatie aduci jucarii si stimulezi vei obtine un planset si mai mare.

Ce poti face pentru a linisti bebelusul

Sa il legeni;

Sa il tii pe bratul tau, cu fata in jos si sa il mangai pe spate;

Sa pui o muzica usoara, placuta, ritmica;

Sa pui bebelusul intr-un sistem de purtat si sa il plimbi;

Sa dai bebelusul unei alte persoane daca tot ceea ce incerci tu nu are niciun rezultat. Uneori acest simplu fapt il face sa se opreasca din plans.

Plansul bebelusului poate sa fie ceva care ne scoate din minti. El a fost conceput special in acest fel, astfel incat sa nu il ignoram si sa face orice putem ca sa ii fie bine bebelusului si sa se opreasca. Daca simti ca nu mai poti ia o pauza de un minut sau doua, lasand bebelusul in patut, daca nu este nimeni altcineva in preajma ca sa il tina.

Photo by Tim Bish on Unsplash

Citeste si

Colicile abdominale ale bebelusului

Cum se dezvolta creierul bebelusului pana la varsta de 1 an

 

Adauga comentarii!