Cand se introduce usturoiul in alimentatia bebelusului

Deoarece are un gust foarte intens si intepator, usturoiul crud nu este un aliment care sa fie pe placul bebelusilor. Unii il refuza cu vehementa, altii il accepta in cantitati foarte mici, combinat in tot felul de mancaruri, iar altii, intr-un numar mai mic, il consuma fara probleme. Datorita proprietatilor lui antibacteriene si antivirale, usturoiul este considerat un adevarat medicament natural, perfect pentru combaterea racelii si a gripei.

Cand poti sa ii dai bebelusului usturoi?

Usturoiul poate fi introdus in alimentatia bebelusului intre 6 si 8 luni. Daca bebelusul tau are frecvent crampe abdominale si probleme de digestie, amana introducerea usturoiului pentru mai tarziu.


Avand in vedere ca usturoiul are potential alergen, trebuie sa ai mare grija si sa il introduci in meniul bebelusului in cantitati mici. Daca apar reactii adverse, urticarie si dureri abdominale, poate fi vorba de o alergie si usturoiul trebuie scos din alimentatie. Din fericire, cazurile de alergie la usturoi sunt destul de rare.

Care sunt cele mai importante beneficii ale usturoiului pentru sanatate?

1. Este o sursa buna de vitamina B6, mangan, seleniu, potasiu si fier.

2. Ajuta organismul sa lupte impotriva racelii, gripei, febrei, pneumoniei si afectiunilor asociate cu aparatul respirator.

3. Are importante proprietati antimicrobiene care ajuta la uciderea bacteriilor daunatoare din intestine si la vindecarea mai rapida a ranilor.

4. Ajuta la eliminarea viermilor intestinali.

5. Reduce nivelul de colesterol, regleaza presiunea arteriala si mentine inima sanatoasa.

6. Contine compusi sulfurosi care au efect antiinflamator si intaresc sistemnul imunitar.

7. Are proprietati antibacteriene, antiseptice, expectorante, diuretice, antifungice, antiasmatice, sudorifice si tonice.

Cat usturoi poate consuma un bebelus intr-o zi?

Un catel de usturoi pe zi la inceputul diversificarii, preferabil fiert si amestecat in diverse piureuri, este suficient. Daca bebelusul tau adora gustul de usturoi, poti creste aceasta cantitate dupa varsta de 8-9 luni. Trebuie sa ai in vedere ca usturoiul poate ingreuna digestia.

Cu ce alimente asociezi usturoiul?

Usturoiul il poti adauga crud in piureuri sau il poti fierbe impreuna cu celelalte ingrediente, in functie de preferintele bebelusului tau. Usturoiul crud isi pastreaza cele mai multe proprietati, de aceea este mai bine sa il adaugi in mancaruri cand sunt aproape gata, pentru a nu-si pierde prin fierbere toti nutrientii.

Usturoiul merge foarte bine asociat cu piureuri de legume, tocanite si supe. De asemenea, mai poti adauga usturoi si in sosurile pentru paste, mancarurile cu spanac sau in orezul fiert. Dupa ce bebelusul tau trece de prima etapa a diversificarii, ii poti oferi bruschete cu usturoi (felii de paine de care ai frecat un catel de usturoi).

Citeste si:

3 retete cu galbenus de ou pentru bebelusii de 7-12 luni

Cand incepe bebelusul sa mestece mancarea?

Cand poate bebelusul sa manance paine?

 

Adauga comentarii!