Cand se introduce carnea de vita in meniul bebelusului

Desi carnea de vita fierbe mai greu decat carnea de pui sau curcan, ea poate fi introdusa in meniul bebelusului inca de la inceputul diversificarii dupa ce a consumat deja primele piureuri de legume si fructe. Deoarece carnea de vita nu este foarte moale si bebelusul se poate ineca usor cu ea, trebuie sa ai grija sa o amesteci foarte bine in blender impreuna cu alte ingrediente.

Parerile despre momentul introducerii carnii de vita in alimentatia bebelusului difera de la tara la tara: multi pediatrii din Statele Unite recomanda ca vita sa fie introdusa atunci cand bebelusul trece de varsta de 8 luni, in timp ce multi pediatrii din tarile europene si Canada sunt de parere ca acest tip de carne poate fi introdus in meniul bebelusului inca de la inceputul diversificarii.


Daca bebelusul tau se baloneaza frecvent, se constipa sau are crampe abdominale, amana introducerea carnii de vita pana cand sistemul lui digestiv se maturizeaza mai bine.

De ce este bine ca bebelusul sa consume carne de vita?

Carnea de vita se digera usor si este bogata in proteine, fier, potasiu si acid folic. La 100 de grame de carne de vita avem urmatorii nutrienti:

Proteine – 29.73 grame
Fosfor – 186 mg;
Potasiu – 241 mg;
Magneziu – 20 mg;
Calciu – 6 mg;
Sodiu – 38 mg;
Fier – 2 mg;
Folati – 10 mcg;
Niacina – 5.34 mg;
Vitamina B12 – 45% din necesarul zilnic;
Vitamina B6 – 20% din necesarul zilnic;
Grasimi – 15 g.

Cum prepari carnea de vita pentru bebelus?

Pentru primele mese cu carne ale bebelusului, carnea de vita trebuie fiarta bine, apoi amestecata cu legume si transformata in piure sau supa crema. Cand bebelusul mai creste si incepe sa mestece alimentele, carnea de vita poate fi preparata la cuptor, apoi taiata in bucatele mici-mici si amestecata in piureuri de legume. De asemenea, carnea de vita este foarte buna si in tocanite. Pentru a reduce riscul de inecare trebuie sa eviti sa ii dai bebelusului bucati prea mari de carne.

Trecerea de la piureuri la bucatele de mancare trebuie facuta treptat:

  • in stadiul 1 (6-7 luni) piureurile trebuie facute cat mai cremoase;
  • in stadiul 2 (7-8 luni) piureurile pot fi blenduite mai putin;
  • in stadiul 3 (9-12 luni) bebelusul poate consuma bucatele de mancare (finger food).

Daca bebelusul tau mananca fara probleme si da semne ca vrea sa manance din ce mananci tu, ii poti da bucatele de mancare (finger food) chiar mai devreme, incepand cu varsta de 7-8 luni.

Carnea de vita se combina foarte bine cu ceapa, telina, morcov, orez, cartofi, dovleac, cartofi dulci, dovlecei, sfecla rosie, paste, mazare si fasole verde.

Citeste si:

15 beneficii ale consumului de naut pentru bebelusi

Cand se introduce ficatul de pui in alimentatia bebelusului

Care este necesarul de sare pentru copii si bebelusi?

Cand poate fi introdusa ceapa in alimentatia bebelusului?

Sursa foto: foodtech.biz.

 

Adauga comentarii!