Cand se introduce carnea in alimentatia bebelusilor

Carnea este un aliment important in alimentatia bebelusilor deoarece este o sursa de proteina completa si vitamina B12, o vitamina esentiala pentru nervi si ADN, dar mai ales pentru producerea celulelor rosii din sange. Deficitul de vitamina B12 poate duce la probleme cognitive, slabiciune, oboseala si anemie, iar consumul prea mic de proteine poate afecta cresterea si dezvoltarea musculara.

Dupa varsta de 6 luni, odata cu inceputul diversificarii, bebelusii trebuie sa consume pana la implinirea varstei de 1 an cel putin 11 grame de proteine in fiecare zi (aproximativ 2 grame de proteine per kilogram). Surse importante de proteine pentru bebelusi sunt carnea slaba de pasare, tofu, galbenusurile de ou, iaurtul integral, spanacul, lintea rosie si branzica.


Asadar, cand se introduce carnea in alimentatia bebelusilor?

Nu toate tipurile de carne sunt potrivite pentru bebelusi. In perioada diversificarii, stomacul bebelusilor nu este suficient de maturizat pentru carnea de porc, de rata sau de gasca, asadar, cea mai buna alegere ramane carnea slaba de pui, gaina sau curcan.

Primul tip de carne care se introduce in alimentatia bebelusului dupa varsta de 7 luni este carnea de pui. Ea este usor de digerat, este bogata in fier, important pentru evitarea anemiei, dar si in zinc, magneziu, potasiu, vitamina D si vitamine de tip B.

Deoarece multe tipuri de carne de pui din comert contin antibiotice si hormoni de crestere, se recomanda ca bebelusilor sa li se ofere doar carne de pasari de tara, care au fost hranite cat mai natural.

Cand se introduc celelalte tipuri de carne?

carnea de curcan: 7-8 luni
carnea de vita: 8-9 luni
carnea de peste: 10-12 luni
carne de miel: 18 luni – 2 ani
carnea de rata: 2-3 ani
carnea de porc: 3-4 ani
carnea de gasca: 3 ani
carnea de oaie: 4 ani

Cum se prepara carnea pentru bebelusi?

Carnea pentru bebelusi trebuie fiarta bine, apoi taiata cubulete si amestecata in blender cu legume sau alte alimente. Deoarece exista riscul de inecare, carnea oferita bebelusilor trebuie tocata cat mai mic si, neaparat, amestecata in blender.

Citeste si:

Cand se introduc rosiile in alimentatia bebelusului

5 nutrienti care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia bebelusilor

 

 

Adauga comentarii!