Cand se introduc rosiile in alimentatia bebelusului

Deoarece rosiile au un nivel crescut de aciditate si pot irita sistemul digestiv nematurizat al bebelusului, este bine sa astepti si sa introduci acest aliment in meniul celui mic in jurul varstei de 9 luni. Daca bebelusul tau are probleme in a accepta alimente noi si are frecvent indigestii, amana introducerea acestui aliment pana la 11-12 luni.

Cum introduci rosiile in meniul bebelusului?

Cea mai simpla metoda de a oferi rosiile bebelusului este sa le decojesti si sa le adaugi in piureurile de legume, in supele crema si tocanitele cu pui. Rosiile mai merg foarte bine si amestecate cu cartofi fierti si branzica de casa. Alege rosiile coapte si dulci, eventual luate din piata de la tarani, acestea sunt mai sanatoase si nu au atat de multe pesticide.


Deoarece rosiile de supermarket sunt stropite de obicei cu foarte multe pesticide, spala-le cat mai bine, in mai multe jeturi de apa, inainte de a le da bebelusului. Pesticidele sunt asociate cu probleme de crestere la copii, dar si cu alte probleme grave de sanatate.

Potrivit Environmental Working Group (EWG), o organizatie care publica in fiecare an lista cu alimentele cele mai contaminate de pesticide, rosiile, mai ales cele de tip cherry, se numara printre fructele cu cele mai mari concentratii de pesticide. O singura rosie cherry contine nu mai putin de 13 pesticide.

Care sunt cele mai importante beneficii ale rosiilor pentru sanatate?

  • sunt o sursa de licopen, un antioxidant puternic, important pentru articulatii, muschi, piele si, mai ales, pentru combaterea unor boli grave;
  • contin vitamina C, acid folic, vitamina K si vitamina B6;
  • sunt bogate in calciu, potasiu, sodiu, fosfor, magneziu;
  • contin in cantitati mici, dar importante, zinc si fier;
  • sunt o sursa de vitamina A, un antioxidant care ajuta la intarirea oaselor si, mai ales, a sistemului imunitar;
  • de asemenea, calciul si vitamina K ii ajuta pe bebelusi sa aiba oase mai puternice si sa aiba o dezvoltare armonioasa;
  • contin multa apa si ajuta la hidratarea organismului;
  • sunt un antiseptic natural si protejeaza impotriva infectiilor;
  • ajuta la eliminarea toxinelor din organism;
  • remediaza acidoza (tulburarea echilibrului acido-bazic al organismului) si cresc alcalinitatea din organism.

Spre deosebire de alte alimente care isi pierd prin fierbere multe proprietati, rosiile, dimpotriva, au un continut mai mare de licopen daca sunt gatite.

Tu cum gatesti rosiile pentru bebelus?

Citeste si:

Cand se introduce pestele in alimentatia bebelusului

 

Adauga comentarii!